Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Bademli Fasulye:

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 53
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Bademli Fasulye: Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Bademli Fasulye: Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Bademli Fasulye: Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Bademli Fasulye: Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Bademli Fasulye: Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Bademli Fasulye: Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Bademli Fasulye: Empty Bademli Fasulye:

    Mesaj tarafından Admin 19th Aralık 2008, 21:15

    Bademli Fasulye:

    Tarif W&S'nın her mevsim için farklı davet sofrası önerilerini içeren Entertaining kitabından. Ben fasulyeleri verev doğrayıp haşlamayı tercih ettim, böylece daha ince duruyorlar. Bir de tuzsuz bademleri bir süre kaynar suda beklettim, bu sayede de soyulmaları kolay oluyor...

    8-10 kişilik

    Malzemeler:

    1kg taze fasulye
    yarım su bardağı iç badem, doğranmış
    2 yemek kaşığı margarin/tereyağı
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    4 küçük kuru soğan/arpacık soğan, doğranmış
    karabiber
    tuz
    2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
    Hazırlanması:

    Derin bir tencerenin 3/4'ünü suyla doldurup hafifçe tuzlayın ve kaynamaya bırakın.
    Taze fasulyeleri temizleyip yıkayın. Yıkadıktan sonra verev doğrayın. Kaynayan suya fasulyeleri ekleyin. 5 dakika sonra bir kevgire alıp soğuk sudan geçirin ve kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. (bu aşamayı bir gün önceden yapıp üzerini iyice kapatarak dolaba kaldırabilirsiniz.)
    Geniş bir tavada bademleri 3 dakika kadar kavurun. Kavrulan bademleri bir tabağa alın. Aynı tavada zeytinyağı ile tereyağını eritin. Soğanı ekleyip 4-5 dakika hafif pembeleşene kadar kavurun.
    Ateşi biraz yükseltip fasulyeleri ekleyin. Devamlı karıştırarak -4 dakika kadar- soteleyin. Tuzunu ve karabiberini serpin. Maydanozu ve bademleri ekleyip ısıtılmış bir servis tabağına alın ve hemen servis yapın.

      Forum Saati 26th Nisan 2024, 11:38