Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Hamsi Sarma

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 54
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Hamsi Sarma Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Hamsi Sarma Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Hamsi Sarma Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Hamsi Sarma Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Hamsi Sarma Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Hamsi Sarma Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Hamsi Sarma Empty Hamsi Sarma

    Mesaj tarafından Admin 14th Kasım 2008, 15:17

    Malzemeler :

    <BLOCKQUOTE>• 400 Gr. hamsi
    • 1 demet karalahana
    • 4 adet taze soğan
    • 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    • Tuz
    • Kırmızı biber
    • Karabiber

    </BLOCKQUOTE>


    Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın. Her filetoyu ikiye ayırıp tuzlayın. Bir tencerede karalahana yapraklarını tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatın. Çıkarıp sap ve damarlarını kesin. Diğer bir kapta ince kıyılmış taze soğanları, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştırıp yumuşayıncaya kadar ovun ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip karıştırın. Içine hamsileri ekleyin. Karışımı karalahana yapraklarına yeleştirip azar miktarda margarin koyup kenarları da kapanacak tarzda rulalar haline getirin. Ruloları aralarında boşluk kalmayacak tarzda fırın tepsisine dizin ve üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün. 180 C’ta 20 dakika kadar fırınlayın.

      Similar topics

      -

      Forum Saati 19th Mayıs 2024, 20:54