Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Kazandibi Tatlısı

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 54
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Kazandibi Tatlısı Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Kazandibi Tatlısı Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Kazandibi Tatlısı Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Kazandibi Tatlısı Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Kazandibi Tatlısı Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Kazandibi Tatlısı Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Kazandibi Tatlısı Empty Kazandibi Tatlısı

    Mesaj tarafından Admin 29th Aralık 2012, 16:30

    Malzemeler:

    1 litre süt
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 yemek kaşığı pirinç unu
    1 su bardağı toz şeker
    1 çimdik tuz
    4 yemek kaşığı pudra şekeri

    Yapılışı:

    Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kapta karıştırıyoruz.
    1litre sütün 1 su bardağını bu karışıma dökerek, topaklanma kalmamasına özen göstererek ve ezerek iyice karıştırıyoruz.
    Kalan sütün içerisine toz şeker ve tuzu koyarak kaynatıyoruz.
    Kaynayan sütten bir kepçe kadar alarak nişastalı karışıma yediriyoruz.
    Nişastalı karışımı azar azar kaynayan süte ilave ederek karıştırıyoruz.
    Bir iki taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
    Pudra şekerini 25 x 30 cm ebadında ocak üzerine konabilecek bir tepsiye eşit şekilde yayıyoruz.
    Muhallebiyi pudra şekeri serpilmiş tepsiye döküyoruz.
    Tepsiyi ocak üzerine oturtarak harlı ateşte her tarafı eşit sürelerde kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
    İki dakikada bir diğer bölüme geçmek yerinde olacaktır.
    Bu aşamada kenarlardan bıçak ucu ile hafifçe kaldırarak pudra şekerinin eriyip karamelleştiğini gözlemleyebiliriz.
    Pişme işleminden sonra tepsiyi daha büyükçe ve içi su dolu bir tepsiye oturtuyoruz.
    Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyup 3 saat bekletiyoruz.
    Servis yapacağımız zaman bıçakla eşit karelere bölüyoruz.
    Spatula ile bir ucundan kaldırarak rulo yapıyoruz.
    Afiyet olsun…

      Similar topics

      -

      Forum Saati 14th Mayıs 2024, 09:24