Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Doğu Anadolu Bölgesi Yemekleri

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 53
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Doğu Anadolu Bölgesi Yemekleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Doğu Anadolu Bölgesi Yemekleri Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Doğu Anadolu Bölgesi Yemekleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Doğu Anadolu Bölgesi Yemekleri Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Doğu Anadolu Bölgesi Yemekleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Doğu Anadolu Bölgesi Yemekleri Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Doğu Anadolu Bölgesi Yemekleri Empty Doğu Anadolu Bölgesi Yemekleri

    Mesaj tarafından Admin 29th Aralık 2012, 15:46

    Herle Asi
    Bir miktar un tereyaginda iyice kavrulur, üzerine bir miktar su konur ve devamli karistirilir. 15-20 dakika kaynatilir ve sicak sicak içilir. Bu çorba bilhassa kis aylarinda yapilir. Hastalara herle çorbasi içirilerek terletilir ve sifaya kavusmalari saglanir.
    Su Böregi: Anadolu'nun muhtelif yerlerinde pisirilen bu böregi Erzurum'da yufkasi ince ve kalinligi az olarak yapilir. Içerisine Çivil Peynir ve Maydanoz konulur. Ince ve özenli bir sekilde açilmis yufkalar önce kaynar suda haslanir daha sonra soguk su ile yikanarak tepsiye serilir ve her yufkanin arasina erimis tereyagi serpilir.

    Hingel
    Yurdumuzun her yöresinde manti olarak bilinmekte ve yenilmektedir. Erzurum'da hingel (manti) sulu ve susuz olarak iki sekilde pisirilmektedir.
    A-Susuz Hingel: Hamur iyice hasillanir. Yufka seklinde açilir, kesilir içine evvelce hazirlanmis kiyma konur. Yarim daire veya bohça seklinde kapatilir. Kaynamakta olan suyun içine atilir ve haslanir. Pistikten sonra suyu süzülür. Genis bir tepsiye alinir. Üzerine sarimsakli bol yogurt ve kizdirilmis tereyagi dökülerek yenir.
    B-Sulu Hingel: Hazirlanisi aynen susuz hingel gibidir. Haslama suyu dökülmez, bol salça ve bir miktar tereyagi konur. Suyu ile birlikte tepsiye dökülür. Üzerine sarimsakli yogurt, kizdirilmis tereyagi ve salça dökülerek servis yapilir.


      Similar topics

      -

      Forum Saati 7th Mayıs 2024, 07:52