Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Marmara Bölgesinin Yemekleri

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 53
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Marmara Bölgesinin Yemekleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Marmara Bölgesinin Yemekleri Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Marmara Bölgesinin Yemekleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Marmara Bölgesinin Yemekleri Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Marmara Bölgesinin Yemekleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Marmara Bölgesinin Yemekleri Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Marmara Bölgesinin Yemekleri Empty Marmara Bölgesinin Yemekleri

    Mesaj tarafından Admin 29th Aralık 2012, 15:43

    İstanbul Pilavı

    MALZEMELER
    450 gr. pirinç
    125 gr. Tereyagi
    1 adet Hindi Fileto
    1 su bardagi konserve bezelye
    1 tutam safran
    1 çay kasigi toz zencefil
    50 gr. iç badem
    50 gr. kabuksuz antepfistigi
    Tuz

    YAPILIŞ TARİFİ
    Pirinci tuzlu kaynar suda 30 dk. beklettikten sonra yikayip süzün.
    Bademlerle birlikte tereyaginda 5 dk. kavurun. Hindi filetoyu haslayip 2
    bardak hindi suyunu ayirin.Yarim kahve fincani suda 30 dk. beklettiginiz
    safsani hindi suyuna ilave edin. Didiklediginiz tavuk etini bezelye, tuz ve
    zencefille birlikte kavurdugunuz pirince katin. Hindi suyunu ilave edip kisik
    ateste suyunu çekene kadar pisirin. Sicak suda bekletip iç kabuklarini
    ayikladiginiz antepfistiklarini ekleyip pilavinizi demlendirin

    Sebzeli Tavuk Çorbası

    1 tavuk göğüs eti
    4 su bardağı tavuk suyu
    15 gr tereyağı
    1 çorba kaşığı un
    1 çarliston biber
    1 çuska biber
    1 küçük havuç
    1 küçük kabak
    Tuz, karabiber

    1. Tavuk göğüs etini haşlayın ve tel tel ayırın. Bir tencerede tereyağını eritip unu karıştırarak kavurun. Tavuk suyunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
    2. Biber, havuç ve kabağı temizleyin. Biberleri kıyın. Havuç ve kabağı küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri tencereye ilave edip pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

      Similar topics

      -

      Forum Saati 7th Mayıs 2024, 14:51