İstanbul Pilavı
MALZEMELER
450 gr. pirinç
125 gr. Tereyagi
1 adet Hindi Fileto
1 su bardagi konserve bezelye
1 tutam safran
1 çay kasigi toz zencefil
50 gr. iç badem
50 gr. kabuksuz antepfistigi
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci tuzlu kaynar suda 30 dk. beklettikten sonra yikayip süzün.
Bademlerle birlikte tereyaginda 5 dk. kavurun. Hindi filetoyu haslayip 2
bardak hindi suyunu ayirin.Yarim kahve fincani suda 30 dk. beklettiginiz
safsani hindi suyuna ilave edin. Didiklediginiz tavuk etini bezelye, tuz ve
zencefille birlikte kavurdugunuz pirince katin. Hindi suyunu ilave edip kisik
ateste suyunu çekene kadar pisirin. Sicak suda bekletip iç kabuklarini
ayikladiginiz antepfistiklarini ekleyip pilavinizi demlendirin
Sebzeli Tavuk Çorbası
1 tavuk göğüs eti
4 su bardağı tavuk suyu
15 gr tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çarliston biber
1 çuska biber
1 küçük havuç
1 küçük kabak
Tuz, karabiber
1. Tavuk göğüs etini haşlayın ve tel tel ayırın. Bir tencerede tereyağını eritip unu karıştırarak kavurun. Tavuk suyunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
2. Biber, havuç ve kabağı temizleyin. Biberleri kıyın. Havuç ve kabağı küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri tencereye ilave edip pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
450 gr. pirinç
125 gr. Tereyagi
1 adet Hindi Fileto
1 su bardagi konserve bezelye
1 tutam safran
1 çay kasigi toz zencefil
50 gr. iç badem
50 gr. kabuksuz antepfistigi
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci tuzlu kaynar suda 30 dk. beklettikten sonra yikayip süzün.
Bademlerle birlikte tereyaginda 5 dk. kavurun. Hindi filetoyu haslayip 2
bardak hindi suyunu ayirin.Yarim kahve fincani suda 30 dk. beklettiginiz
safsani hindi suyuna ilave edin. Didiklediginiz tavuk etini bezelye, tuz ve
zencefille birlikte kavurdugunuz pirince katin. Hindi suyunu ilave edip kisik
ateste suyunu çekene kadar pisirin. Sicak suda bekletip iç kabuklarini
ayikladiginiz antepfistiklarini ekleyip pilavinizi demlendirin
Sebzeli Tavuk Çorbası
1 tavuk göğüs eti
4 su bardağı tavuk suyu
15 gr tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çarliston biber
1 çuska biber
1 küçük havuç
1 küçük kabak
Tuz, karabiber
1. Tavuk göğüs etini haşlayın ve tel tel ayırın. Bir tencerede tereyağını eritip unu karıştırarak kavurun. Tavuk suyunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
2. Biber, havuç ve kabağı temizleyin. Biberleri kıyın. Havuç ve kabağı küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri tencereye ilave edip pişirin. Sıcak olarak servis yapın.