Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    TROPHEUS (Tropheus moorii)

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 54
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    TROPHEUS (Tropheus moorii) Left_bar_bleue100 / 100100 / 100TROPHEUS (Tropheus moorii) Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    TROPHEUS (Tropheus moorii) Left_bar_bleue100 / 100100 / 100TROPHEUS (Tropheus moorii) Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    TROPHEUS (Tropheus moorii) Left_bar_bleue100 / 100100 / 100TROPHEUS (Tropheus moorii) Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    TROPHEUS (Tropheus moorii) Empty TROPHEUS (Tropheus moorii)

    Mesaj tarafından Admin 16th Aralık 2008, 14:59

    TROPHEUS (Tropheus moorii)
    Tanganika Gölü'nün kayalık kısımlarında yaşar. En çok sevilen çiklit türlerinden biridir. Birçok varyetesi geliştirilmiştir. Boyuna doğru genişleyen bir gövde yapıları ve dik bir alınları vardır. Denizlerin mercan balıklarını andıran yavru balıklar, koyu renk zemin üzerine beyaz benekleriyle son derece çekicidirler.

    Erkekleri 14 cm. boy alabilse de dişiler ancak 10 cm. boya ulaşabilir. Erkekle dişi arasında belirgin bir görünüş farkı yoktur. Erkek, biraz daha iridir ve daha geniş bir karın yüzgecine sahiptir.

    Oldukça geniş bir bölgeyi sahiplenen erkekler, kendi aralarında son derece geçimsizdirler. Akvaryum çok büyük olmadıkça, birden fazla yetişkin erkeği bir araya koymak tehlikelidir. Buna karşın, bir erkeğin yanında, 6-10 kadar dişi yaşatılabilir. Fakat dişileri dahi akvaryuma gençken ve olabildiğince aynı anda koymak önerilir. Böylece aralarında zamanla bir hiyerarşi dengesi oluşur. Akvaryuma sonradan eklenen bireyler genellikle kabul edilmez ve öldürülürler.

    En az 300 litrelik bir akvaryum gerektirirler. Bakımı tecrübe ister.

    pH 8-9 arasında olmalıdır. 24-28°C sıcaklık uygundur.

    Etçil ve otçul beslenirler.

    Erkekler aynı anda birden çok dişiyle yumurtlayabilirler. Yumurtlamaya hazır çift, akvaryum tabanında birbirinin etrafında daireler çizmeye başlar. Dişi, teker teker bıraktığı oldukça büyük yumurtalarını hemen ağzına alır. Bu sırada erkeğin dölleme açıklığını gagalar ve yumurtlar işte bu sırada dişinin ağzında döllenir. Bir seferde, 10-14 kadar yumurta bırakılır. Dişinin ağzında korunan yumurtaların, açılmalarına kadar geçen kuluçka süresi, 27°C sıcaklıkta yaklaşık 28 gündür. Yavrular annelerinin ağızlarını ilk terk ettiklerinde 14-18 mm kadardırlar. Bu boyla, birçok balık türünün yavrularına kıyasla oldukça büyüktürler. Yavrularını büyütebilmesi için dişiyi ayrı bir akvaryuma almaya gerek yoktur; akvaryumdaki diğer yetişkin Tropheuslar, yeterli beslendikleri sürece yavrulara dokunmazlar. Dişi, yavrularını birkaç hafta boyunca daha korumaya devam eder. En ufak bir tehlikede, büyümüş yavrularını bile tekrar ağzına almaya çalışır.

    Yavrular yumurtadan çıkar çıkmaz Artemia larvaları ve toz yemlerle beslenebilirler. İyi akvaryum şartlarında çabuk büyürler. 10-12 ay içinde, erkekler yaklaşık 7,5 cm, dişiler ise biraz daha küçükken cinsel olgunluğa ulaşırlar.

    TROPHEUS (Tropheus moorii) Tropheus1

    Alıntıdır

      Forum Saati 19th Mayıs 2024, 09:07