Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


2 posters

    Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 53
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo Empty Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo

    Mesaj tarafından Admin 17th Kasım 2008, 14:47

    TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü'nde görevli olan Dr. Esra Ağel, Sağlık Düşüncesi Dergisi'ndeki yazısında gıda zehirlenmesinin önüne geçmek için 10 önemli öneri verdi:

    1- Pastörize süt alın
    Daima işlenmemiş süt yerine pastörize edilmiş süt satın alın. Eğer seçme durumundaysanız, taze veya şok dondurma işlemine tabi tutularak dondurulmuş tavuğu seçin.

    2- Etleri 70 derecede pişirin
    Gıdaların bütün kısımlarının en az 70 derecede pişirilmesi gerektiği unutulmamalı. Donmuş sığır eti, balık ve tavuk eti pişirilmeden önce tamamen çözülmeli.

    3- Soğumadan hemen yiyin
    Güvenli tüketim için, pişmiş besinler ısılarını kaybetmeye başlamadan hemen yenmelidir.

    4- Bebeğiniz için gıda saklamayın
    Bebekler için, depo edilmemiş gıdaları tercih edin.

    5- Pişirilmiş gıdaları bütünüyle tekrar ısıtın
    Bir kez daha yeniden ısıtmak, gıdaların bütün kısımlarının en az 70 dereceye ulaşması anlamına gelmektedir.

    6- Pişmiş ve pişmemiş etin temasını önleyin.
    Çiğ tavuk hazırlarken kullanılan bıçak ve kesme tahtası, yıkanmaksızın pişmiş tavuğun parçalanmasında kullanılmaz. Böyle yapmakla, mikrop üremesi ve pişirme öncesi mevcut olan hastalıklar için tüm potansiyel riskleri tekrardan oluşturabilir.

    7- Eller tekrar tekrar yıkanmalı
    Gıdaların hazırlanışı işlemine başlamadan önce ve her bir ara sonrasında, özellikle tuvalete girdiyseniz veya bebek bezi değiştirdiyseniz eller çok iyi şekilde yıkanmalıdır. Balık, tavuk veya et gibi çiğ gıdaların hazırlanmasından sonra, diğer gıdaların işlemine başlamadan önce de eller tekrar yıkanmalıdır.

    8- Tüm mutfak yüzeylerini temiz tutmaya özen gösterin
    Her bir gıda kırıntısı, kalıntısı veya noktasını mikropların potansiyel kaynağı olarak düşünün. Bulaşıklarla ve kap kacaklarla temas eden kıyafetler her gün değiştirilmeli ve tekrar kullanım öncesi kaynatılmalıdır.

    9- Gıdaları böceklerden koruyun
    Gıdaları, sıkıca kapatılmış kaplar içerisinde depolayarak saklamak, sizin için en iyi korumadır.

    10- Buz yapmadan suyu kaynatın
    Yemek yaparken içme suyu kullanılmalıdır. Buz yapmadan önce suları kaynatın. Özellikle bebek mamalarının hazırlanmasında kullanılan sular konusunda dikkatli olun.

    __________________
    mayki
    mayki
    ÜYE
    ÜYE


    Mesaj Sayısı : 19
    Yaş : 43
    NERDEN : ıst
    HOBİNİZ : eglence
    Basarı Puanı :
    Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo Left_bar_bleue65 / 10065 / 100Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo Left_bar_bleue38 / 10038 / 100Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo Left_bar_bleue45 / 10045 / 100Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 06/05/07

    Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo Empty Geri: Mutfakta pratik bilgiler ve sağlık için 10 tüyo

    Mesaj tarafından mayki 20th Kasım 2008, 11:20

    ELERİNE SAGLIK

      Similar topics

      -

      Forum Saati 28th Nisan 2024, 07:07