Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Hanımlara Özel pratik bilgiler

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 53
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Hanımlara Özel pratik bilgiler Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Hanımlara Özel pratik bilgiler Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Hanımlara Özel pratik bilgiler Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Hanımlara Özel pratik bilgiler Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Hanımlara Özel pratik bilgiler Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Hanımlara Özel pratik bilgiler Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Hanımlara Özel pratik bilgiler Empty Hanımlara Özel pratik bilgiler

    Mesaj tarafından Admin 17th Kasım 2008, 14:44

    Tuz Miktari:

    Yemeklere konan tuz miktari pisen yemegin cesidine gore degisir.
    Sulu ve soslu yemeklere baslangicta az tuz koyun,yemek pisince tekrar ilave edebilirsiniz.
    Kirmizi etli yemege,iyice pistikten sonra, beyaz etli yemege pismesine yakin tuz koyarsaniz yemekler daha lezzetli olur.

    Yemek Tuzluysa:

    Yemek tuzluysa fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyin.bir kac dakika kaynatin.

    Mumlar:

    Mumlari kullanmadan once iki saat derin dondurucuda bekletirseniz daha uzun omurlu olurlar.

    Et Yemekleri:

    Et yemeklerine katilan bir miktar sarap etin iyice yumusamasini ve lezzetli olmasini saglar.

    Sutunuz Kaymak Tutmasin:

    Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz.

    Sutun Tasmasini Onlemek:

    Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz.

    Catal Bicak Temizlerken:

    Catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussa,onlari camasir suyuna batirabilirsiniz.Camasir suyu hem temizler hemde mikroplardan arindirir.Daha sonra iyice durulayin.

    Kristaller:

    Kristalleri yikadiktan sonra icine sirke ve tuz konmus su ile durularsaniz piril piril olurlar.

    Kek Kalibi:

    Kek kalibina yagli kagit doseyin.Kagidin uclari kek kalibindan yuksek olsun.Keki firindan cikardiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz.

    Sogan Sarimsak Kokusu:

    Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun.

    Sigara Kullukleri:

    Sigara kulluklerini tuzla silerseniz piril piril olur.

    Etiket Izi:

    Cesitli esyalarin ustundeki etiket izini mobilya cilasi surup kuru bezle silerek cikarabilirsiniz.

    Cay Lekesi:

    Pamuklu ve yünlülerde : Leke tazeyse, ilik suya bastirilmis bir bezle ovulur. Eskimis ise, içine limon suyu katilmis ilik suda islatilmis bir pamuk parçasiyla silinir. Ilik su ile çalkalanir.

    Etleri yumusatmak icin:

    Limon suyu etleri yumusatir. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser.

    Ekmegin kuflenmemesi icin:

    Ekmegin küflenmemesi için ekmek kutusuna artan ekmeginizi koyarken ufak bir kabin içine de tuz koymayi da ihmal etmeyin.


    Yumurta kirarken:

    Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin.

    Kek kalibi:

    Pisirdiginiz kek kaliptan cikmiyorsa kalibin altina islak bir bez yayip biraz bekletin.

    Makarna pisirirken:

    Haslama suyuna, azicik siviyag katilirsa hem su kaynayinca tasmaz, hem de makarnalar birbirine yapismaz.

    Yemek tasarsa:

    Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin. Soguduktan sonra kolayca temizlenir.

    Salata:

    Salatayi erken yapmaniz gerekirse bozulmamasi icin uzerine nemli bir bez ortun ve sosunu koymayin. Sofraya alirken sosunu ilave edin.

    Lavaboyu temizlerken:

    Tuz lavabolarin temizlenmeside cok iyi yardimcidir. Kotu kokulari giderdigi gibi bastirilarak silince iyide temizler.

    Vazodaki cicekler:

    Vazodaki ciceklerin uzun omurlu olmasi icin suyuna birkac damla camasir suyu katilir.

    Kapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itsenizde çeksenizde kapanmaları zorlaşır: Kapınızın, çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün.

    Baş ağrısı için:

    Kahve çekirdeğine limon suyu sıkın yavaş yavaş yiyin.(Birkaç tane)

    Mantar kapaklı şişeleri yatık vaziyette saklamalısınız.

    Sarap şiselerinin mantarını tekrar şişeye geçirmek için:

    Mantarı kaynar suyun içine atın.

    İçkilere güzel tat ve görüntü vermek için:

    Buzu dondururken buz kabının içine kiraz, nane yaprağı, yeşil zeytin vs. koyup dondurun.

    Buz dondururken:

    Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun. Buzlar daha canlı kristal gibi görünür.Kaynamış suda oksijen azalır. Buda buzun mat görünmemesini sağlar.

    Dişlerinizi doğal temizleyin:

    Çileği ezin diş fırçanızın üzerine koyun diş etlerinize kompres yapın. Sonra dişlerinizi fırçalayın.

    Küçük yanıklar için:

    Temiz bir süngeri hafifçe ıslatın buzdolabınızın derin dondurucu bölümüne koyun. Yanmış yerin üzerine hafif hafif kompres yapın.

    Ağız kokusu için:

    Kahve çekirdeği çiğneyin.

    Arı, sivri sinek sokmalarına karşı:

    Kesme şekeri hafif ıslatın sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırın zehiri alır ve kaşınmayı şişmeyi önler.

    Fermuarlar sıkışırsa:

    Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın.

    Gözlük camları:

    Gliserin ile silerseniz buğulanmadığını göreceksiniz.

    Ayakkabılarınız ayağınızı sıkıyorsa:

    Bir bardak saf alkolü ayakkabınızın içine dökün. İyice derisine yedirin ve giyin. Derisi ayağınıza göre açılacaktır.

    Cam sil ile deri ayakkabılarınızı silmeyi hiç denedinizmi ?

      Similar topics

      -

      Forum Saati 11th Mayıs 2024, 04:48