Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Cevizli Tel Kadayıf

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 53
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Cevizli Tel Kadayıf Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Cevizli Tel Kadayıf Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Cevizli Tel Kadayıf Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Cevizli Tel Kadayıf Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Cevizli Tel Kadayıf Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Cevizli Tel Kadayıf Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Cevizli Tel Kadayıf Empty Cevizli Tel Kadayıf

    Mesaj tarafından Admin 14th Kasım 2008, 15:30

    Malzeme- 500 gr. Tel kadayıf
    - 2 su bardağı Ceviz
    - 1 su bardağı Sıvı Sana
    - Şerbeti İçin:
    - 4 su bardağı Şeker
    - 3 su bardağı Su
    - 1 adet Limonun suyu
    - Süslemek İçin
    - çekilmiş yeşil fıstık
    HazırlanışıDerin bir tencerede şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu kaynatın.

    Ateşten indirmeden önce limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatınız.

    Şerbeti soğutunuz.

    Tel kadayıflarının yarısını yayvan bir kap içerisinde tel tel ayırınız.

    Üzerine yarım su bardağı Sıvı Sana'yı döküp, iyice karıştırınız.

    Fırın kabı veya tepsinin içine yağlanan tel kadayıflarını koyup, bir kaşık yardımı ile üzerine bastırarak, sıkıştırınız.

    Cevizin tümünü ayıklayıp, mikserde çekin.

    ilk kat tel kadayıfın üzerini tamamen ceviz ile kaplayınız.

    Kalan tel kadayıfını da tel tel ayırıp, geri kalan sıvı Sana ile iyice yağlayınız.

    Cevizlerin üstünü tel kadayıf ile tamamen kapatıp, yine üzerine kaşık ile bastırın.

    175 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriniz.

    Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuttuğunuz şerbeti döküp, çektiriniz.

    İstediğiniz büyüklükte parçalar halinde kesip, çekilmiş yeşil fıstık ile süsleyiniz.

    Soğuk olarak kaymak veya donduma ile servis yapınız.

      Forum Saati 26th Nisan 2024, 20:32