Dünya Forum

Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


Cevizli Tel Kadayıf

Paylaş
avatar
Admin
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 2546
Yaş : 48
NERDEN : istanbul
HOBİNİZ : bilgisayar
Basarı Puanı :
100 / 100100 / 100

Güçlülük :
100 / 100100 / 100

Aktiflik :
100 / 100100 / 100

Kayıt tarihi : 18/04/07

Cevizli Tel Kadayıf

Mesaj tarafından Admin Bir 14th Kasım 2008, 15:30

Malzeme- 500 gr. Tel kadayıf
- 2 su bardağı Ceviz
- 1 su bardağı Sıvı Sana
- Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı Şeker
- 3 su bardağı Su
- 1 adet Limonun suyu
- Süslemek İçin
- çekilmiş yeşil fıstık
HazırlanışıDerin bir tencerede şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu kaynatın.

Ateşten indirmeden önce limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatınız.

Şerbeti soğutunuz.

Tel kadayıflarının yarısını yayvan bir kap içerisinde tel tel ayırınız.

Üzerine yarım su bardağı Sıvı Sana'yı döküp, iyice karıştırınız.

Fırın kabı veya tepsinin içine yağlanan tel kadayıflarını koyup, bir kaşık yardımı ile üzerine bastırarak, sıkıştırınız.

Cevizin tümünü ayıklayıp, mikserde çekin.

ilk kat tel kadayıfın üzerini tamamen ceviz ile kaplayınız.

Kalan tel kadayıfını da tel tel ayırıp, geri kalan sıvı Sana ile iyice yağlayınız.

Cevizlerin üstünü tel kadayıf ile tamamen kapatıp, yine üzerine kaşık ile bastırın.

175 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriniz.

Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuttuğunuz şerbeti döküp, çektiriniz.

İstediğiniz büyüklükte parçalar halinde kesip, çekilmiş yeşil fıstık ile süsleyiniz.

Soğuk olarak kaymak veya donduma ile servis yapınız.


_________________
Sitemize Destek İçin Lütfen Günde Bir Kere Reklamlarımızı Tıklayıp Bizlere Destek Olun..!

    Forum Saati 20th Ekim 2018, 23:01