Dünya Forum

Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


Bademli ve Mısır Unlu Mezgit Filetosu

Paylaş
avatar
Admin
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 2546
Yaş : 48
NERDEN : istanbul
HOBİNİZ : bilgisayar
Basarı Puanı :
100 / 100100 / 100

Güçlülük :
100 / 100100 / 100

Aktiflik :
100 / 100100 / 100

Kayıt tarihi : 18/04/07

Bademli ve Mısır Unlu Mezgit Filetosu

Mesaj tarafından Admin Bir 14th Kasım 2008, 15:18

<BLOCKQUOTE>Malzemeler

• 1500 gr. Mezgit fileto
• 75 ml. limon suyu
• Tuz
• 1/2 çorba kaşığı karabiber
• 500 gr. mısır unu
• 5 çorba kaşığı İnce kıyılmış
• Fesleğen
• 175 gr. file badem Kızartmak için
• Un
• Yumurta (çırpılmış)
• Sıvıyağ Tartar Sos
• 450 ml. mayonez
• 15 gr. Kapari (ince doğranmış)
• 25 gr. kornişon (ince zar biçiminde doğranmış)
• 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
• Tarhun otu ve yeşil soğan karışımı
• 2 adet ince kıyılmış soğan


</BLOCKQUOTE>Tarif Mezgit balığı filetolarını yıkayıp bir kaba koyun. Üzerine limon suyu gezdirip, tuzlayın ve biberleyin.

Serin bir yerde 30 dakika dinlendirin. Bir tabakta mısır ununun içerisine ince kıyılmış fesleğeni ve file bademi katıp karıştırın.

Balık filetolarını tek tek alıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da mısır unlu karışıma bulayın.

Balıkları sıvıyağ ile derin yağda kızartın. Sosu hazırlamak için, mayonezin içine kapari, kornişon ve ince kıyılmış maydanoz, tarhun otu, yeşil soğan karışımını ve soğanı katın. İyice karıştırın.


_________________
Sitemize Destek İçin Lütfen Günde Bir Kere Reklamlarımızı Tıklayıp Bizlere Destek Olun..!

    Forum Saati 18th Temmuz 2018, 16:10