Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Su Böreği Tarifi

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 53
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Su Böreği Tarifi Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Su Böreği Tarifi Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Su Böreği Tarifi Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Su Böreği Tarifi Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Su Böreği Tarifi Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Su Böreği Tarifi Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Su Böreği Tarifi Empty Su Böreği Tarifi

    Mesaj tarafından Admin 29th Aralık 2012, 17:00

    Aldığı kadar köy unu (tam buğday unu)
    5-6 yumurta
    Yarım yumurta kabuğu kadar su (veya yarım limonun suyu) (isteğe bağlı)
    Tuz

    HARCI VE ÜZERİ İÇİN:

    250-300 gr tel peynir (civil peyniri) veyaçökelek
    1 demet maydanoz
    yarım kg tereyağı (tercihe göre daha az olabilir)
    2 su bardağı unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz biçiminde açın. Yumurtaları, suyu (veya limon suyunu) ve tuzu havuza koyup parmak uçlarınızla karıştırmaya başlayın. Katı kıvamlı, parlak bir hamur oluncaya kadar en az yarım saat yoğurun. (Yoğuran acemi ise bu işlem 1 saat kadar sürer.) Kıvamına gelip gelmediğini anlamak için bıçakla yarıya bölün. İçinde hiç hava kabarcığı kalmadı ise yeteri kadar yoğrulmuş demektir. Hamuru 10-12 bezeye bölün. Altını üstünü unlayarak oklavayla tek tek açın. Bıçak sırtından daha ince olacak şekilde incecik yufkalar hazırlayın. Açtığınız yufkayı kurumaması için dörde katlayın, temiz bir çarşafın üzerinde bekletin. Diğer bezeleri de aynı şekilde açın. Tel peyniri elinizde kabaca didin. Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Tereyağını eritin. Geniş bir tepsiyi yağlayın. Geniş bir tencerede 1 tatlı kaşığı tuz ile bol su kaynatın. Ayrı bir geniş tencerenin içine bol soğuk su hazırlayın. Geniş bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız yufkaları kaynamakta olan suda teker teker yarım dakika kadar pişirin. Kaynar sudan çıkarır çıkarmaz soğuk suya atın. Sudan çıkarırken yufkayı elinizle hafifçe sıkıp fazla suyunu alın. Tepsiye sığması için hafifçe buruşturarak yayın. Her katın arasına bir servis kaşığı tereyağından gezdirin. Yufkaların yarısını döşeyince peynir ve maydanozu koyun. Aralarına yağ serperek diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. En üstüne de tereyağı gezdirin. Fırını 220 (turbo 200) derecede ısıtın. Altı üstü kızarana kadar, yaklaşık 40 dakika pişirin. Su böreğini büyük yuvarlak servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapılır.

      Similar topics

      -

      Forum Saati 29th Nisan 2024, 06:47