Malzemeler:
1 fincan sıvıyağı
2 fincan su
1 tatlı kaşıgı sirke
1 tatlı kaşıgı tuz
Aldığı kadar un
Iç Malzemeleri:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 fincan sıvı yağı
Tuz
Yapılışı
Yumurta, sirke ve aldığı kadar un, yumuşak bir hamur elde edene kadar avuç içiyle iyice yogrulur.
Hamur kıvama geldikten sonra 6-7 peziye ayrılır ve üzeri kapatılır.
15-20 dakika dinlendirildikten sonra yuvarlak, börek yufkası büyüklüğünde açılır, yaglanır.
2nci yufka açılıp üst üste konulur.
Öte yanda mercimekler haşlanır, soğan ve sıvı yağda kavrulur.
Tuz ve baharatlar eklenir.
Yufkalar 8′e bölünür ve mercimekli harç geniş kısımlarına yerleştirilip sigara böreği gibi sarılarak yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzeri kızarana kadar 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun…
1 fincan sıvıyağı
2 fincan su
1 tatlı kaşıgı sirke
1 tatlı kaşıgı tuz
Aldığı kadar un
Iç Malzemeleri:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 fincan sıvı yağı
Tuz
Yapılışı
Yumurta, sirke ve aldığı kadar un, yumuşak bir hamur elde edene kadar avuç içiyle iyice yogrulur.
Hamur kıvama geldikten sonra 6-7 peziye ayrılır ve üzeri kapatılır.
15-20 dakika dinlendirildikten sonra yuvarlak, börek yufkası büyüklüğünde açılır, yaglanır.
2nci yufka açılıp üst üste konulur.
Öte yanda mercimekler haşlanır, soğan ve sıvı yağda kavrulur.
Tuz ve baharatlar eklenir.
Yufkalar 8′e bölünür ve mercimekli harç geniş kısımlarına yerleştirilip sigara böreği gibi sarılarak yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzeri kızarana kadar 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun…