Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Bohça Börek Tarifi

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 54
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Bohça Börek Tarifi Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Bohça Börek Tarifi Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Bohça Börek Tarifi Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Bohça Börek Tarifi Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Bohça Börek Tarifi Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Bohça Börek Tarifi Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Bohça Börek Tarifi Empty Bohça Börek Tarifi

    Mesaj tarafından Admin 29th Aralık 2012, 16:50

    Malzemeler:

    6,5 su bardağı un
    2,5 su bardağı süt
    1 paket tereyağ veya margarin (yumuşatılmış)
    3 çorba kaşığı limon suyu veya sirke
    ½ çay bardağı sıvı yağ
    Çörekotu
    Tuz

    İçi İçin:

    3 dilim bayat ekmek içi
    4 çorba kaşığı sıvı yağ
    15-200 gram yağsız kıyma
    2 orta boy soğan
    ½ demet maydanoz
    Tuz – Karabiber

    Hazırlanışı:

    Başlangıç olarak elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. Sonra içine sütü, sıvı yağı, sirkeyi (veya limon suyu) ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım.
    Hamurun üzerine nemli bez örterek ½ saat dinlendirelim. Bu arada böreğin iç harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım.
    Kıymayı ekleyip suyunu bırakıp çekene dek kavurmaya devam edelim. Ufalanmış bayat ekmek içini, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ekleyerek ateşten alalım.
    Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya bölüp yufkaları, tavayı azar azar yağlayıp ve sadece bir yüzeyleri pişecek şekilde üst üste sererek pişirmeye devam edin. 133 beze yapalım. Bezeleri unlanmış bir zeminde 1 mm kalınlığında açalım. Yufkaların aralarını ve üzerini erimiş yağla yağlayarak üst üste serelim.
    Yufkaların kat yerlerini de yağlayıp bohça kapatır gibi kapatalım. Hamuru buzdolabında 20 dakika bekletelim. Bu arada bir kapta peyniri ezip yumurta akı ve kıyılmış maydanozla karıştıralım.
    Hamuru buzdolabından çıkarıp 3 mm kalınlığında açarak 15 cm. lik kareler halinde keselim. Karelerin ortalarına kıymalı harçtan koyup karşılıklı köşelerini zarf kapatır gibi kapatalım ve margarinle yağlanmış tepsiye ters çevirerek dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve çörekotu serpelim.
    Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında altları üstleri kızarsın. Kızardıktan sonra hemen fırından çıkaralım ve servis yapalım.

    Afiyet olsun…

      Similar topics

      -

      Forum Saati 15th Mayıs 2024, 08:46