Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Kremalı Çorba

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 53
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Kremalı Çorba Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Kremalı Çorba Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Kremalı Çorba Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Kremalı Çorba Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Kremalı Çorba Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Kremalı Çorba Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Kremalı Çorba Empty Kremalı Çorba

    Mesaj tarafından Admin 29th Aralık 2012, 16:00

    Malzemeler:
    - 4 çorba kaşığı margarin
    - 8 çorba kaşığı elenmiş un
    - 6 su bardağı tavuk ya da et suyu
    - 250-350 g taze sebze (küçük parçalar halinde doğranmış)
    - ½ çay kaşığı tuz
    - taze çekilmiş karabiber
    - 100 ml (2/5 su bardağı) krema
    - 50-75 g taze sebze ya da et (küçük parçalar halinde doğranmış)

    Hazırlanışı:

    Margarini bir tencerede eritin. Yağ eriyince unu ilave edip, iyice karıştırın. Çok ağır ateşte kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp,meyaneyi bir kenarda ılınmaya bırakın. Bu arada tavuk ya da et suyunu bir taşım kaynatın.Meyanenin bulunduğu tencereyi tekrar ateşe oturtup, bir tel ya da tahta kaşıkla karıştırarak kaynar tavuk ya da et suyunu meyaneye yedirin. Taze sebzeleri gerekiyorsa ilk diriliklerini kaybedinceye kadar suda haşlayıp, süzdürüldükten sonra et sulu meyaneye yedirin. Taze sebzeleri gerekiyorsa ilk diriliklerini kaybedinceye kadar suda haşlayıp, süzdürüldükten sonra et sulu meyaneye ilave edin. Harlı ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kısın. Tencerenin üzerindeki kefi alıp, atın Tuz ve biberini ilave edin. Ağır ateşte yaklaşık 30-45 dakika pişirin. Tenceredeki malzemeyi ince bir tel süzgeçten bir başka temiz tencereye aktarın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısın .Telle karıştırarak kremayı ilave edin. Tuzunu ve biberini kontrol edin. Dilerseniz ayrıca suda haşlanmış küçük parçalar halindeki bir miktar taze sebzeyi süzdürüp çorbaya katın. Çorbayı önceden ısıtılmış kâselere aktararak sıcak olarak servis yapın.

      Similar topics

      -

      Forum Saati 29th Nisan 2024, 05:48