Malzemeler:
- 2 soğan
- 2 adet havuç
- 2 sap pırasa
- 1 bütün tavuk
Hazırlanışı:
Soğanları soyup ikiye bölün. Havuç ve pırasayı temizleyip iri iri doğrayın. Tavuğu iyice yıkayın. Çorbanın lezzetini arttırmak için soğan, havuç ve pırasayı önce bir tavada kavurun. Tavuk, tuz ve karabiberi ve tavadaki malzemeleri l litre su ile birlikte tencereye alın. Çorbayı 2,5 saat yarı kapalı kapakla kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra tavuğu çorbanın içinden alın ve suyunu süzgeçten geçirin. Tavuğun etini kemiklerinden ayırıp, küp küp doğrayarak çorbaya ekleyin ve sıcak olarak servis yapın.
- 2 soğan
- 2 adet havuç
- 2 sap pırasa
- 1 bütün tavuk
Hazırlanışı:
Soğanları soyup ikiye bölün. Havuç ve pırasayı temizleyip iri iri doğrayın. Tavuğu iyice yıkayın. Çorbanın lezzetini arttırmak için soğan, havuç ve pırasayı önce bir tavada kavurun. Tavuk, tuz ve karabiberi ve tavadaki malzemeleri l litre su ile birlikte tencereye alın. Çorbayı 2,5 saat yarı kapalı kapakla kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra tavuğu çorbanın içinden alın ve suyunu süzgeçten geçirin. Tavuğun etini kemiklerinden ayırıp, küp küp doğrayarak çorbaya ekleyin ve sıcak olarak servis yapın.