PANCAR YAPRAĞI ÇORBASI
MALZEMESİ:
25-30 pancar yaprağı
3 soğan
2 çorba kaşığı katıyağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı barbunya veya kuru fasulye
150 gr. kıyma
1 fincan mısır unu
1 fincan pirinç
su
tuz.
Kızdırılmış yağda doğranmış soğanları pembeleştirin ve eti de ekleyip kavurun. Yeterince su döküp, kaynatın ve üstüne, ince doğranmış pancar yapraklarını ilave edin. Haşlanmış fasulye ve ılık suda yıkanmış pirinci, yapraklar yumuşayınca, ilave edin. Kaynayınca, mısır ununu, sütü, tuzu devamlı karıştırarak ekleyin. Fasulyeler yumuşayıp pirinçler şişince ateşten alın.
CEVİZLİ TAVUK
Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2-3 yemek kaşığı ceviz
- 4-5 adet kornişon turşusu
- 4-5 adet mısır turşusu
- tane karabiber
- Defne Yaprağı
- tuz
Hazırlanışı
1. Tavuk göğsünü tane karabiber ve defne yaprağı ile beraber haşlıyoruz.
2. Pişen tavuk göğsünü liflerine ayırıyoruz.
3. Mayonez, yoğurt ve tuzu iyice karıştırıyoruz.
4. Kornişon turşusunu küp küp doğrayıp tavuklara ekliyoruz.
5. Ufalanmış cevizi de tavuklara ekliyoruz.
6. Yoğurtlu sosu tavuklarla karıştırıp üzerini mısır turşusu ile süslüyoruz.
MALZEMESİ:
25-30 pancar yaprağı
3 soğan
2 çorba kaşığı katıyağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı barbunya veya kuru fasulye
150 gr. kıyma
1 fincan mısır unu
1 fincan pirinç
su
tuz.
Kızdırılmış yağda doğranmış soğanları pembeleştirin ve eti de ekleyip kavurun. Yeterince su döküp, kaynatın ve üstüne, ince doğranmış pancar yapraklarını ilave edin. Haşlanmış fasulye ve ılık suda yıkanmış pirinci, yapraklar yumuşayınca, ilave edin. Kaynayınca, mısır ununu, sütü, tuzu devamlı karıştırarak ekleyin. Fasulyeler yumuşayıp pirinçler şişince ateşten alın.
CEVİZLİ TAVUK
Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2-3 yemek kaşığı ceviz
- 4-5 adet kornişon turşusu
- 4-5 adet mısır turşusu
- tane karabiber
- Defne Yaprağı
- tuz
Hazırlanışı
1. Tavuk göğsünü tane karabiber ve defne yaprağı ile beraber haşlıyoruz.
2. Pişen tavuk göğsünü liflerine ayırıyoruz.
3. Mayonez, yoğurt ve tuzu iyice karıştırıyoruz.
4. Kornişon turşusunu küp küp doğrayıp tavuklara ekliyoruz.
5. Ufalanmış cevizi de tavuklara ekliyoruz.
6. Yoğurtlu sosu tavuklarla karıştırıp üzerini mısır turşusu ile süslüyoruz.