Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Karadeniz Bölgesinin Yemekleri

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 53
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Karadeniz Bölgesinin Yemekleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Karadeniz Bölgesinin Yemekleri Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Karadeniz Bölgesinin Yemekleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Karadeniz Bölgesinin Yemekleri Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Karadeniz Bölgesinin Yemekleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Karadeniz Bölgesinin Yemekleri Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Karadeniz Bölgesinin Yemekleri Empty Karadeniz Bölgesinin Yemekleri

    Mesaj tarafından Admin 29th Aralık 2012, 15:29

    PANCAR YAPRAĞI ÇORBASI

    MALZEMESİ:
    25-30 pancar yaprağı
    3 soğan
    2 çorba kaşığı katıyağ
    1/2 su bardağı süt
    1 su bardağı barbunya veya kuru fasulye
    150 gr. kıyma
    1 fincan mısır unu
    1 fincan pirinç
    su
    tuz.

    Kızdırılmış yağda doğranmış soğanları pembeleştirin ve eti de ekleyip kavurun. Yeterince su döküp, kaynatın ve üstüne, ince doğranmış pancar yapraklarını ilave edin. Haşlanmış fasulye ve ılık suda yıkanmış pirinci, yapraklar yumuşayınca, ilave edin. Kaynayınca, mısır ununu, sütü, tuzu devamlı karıştırarak ekleyin. Fasulyeler yumuşayıp pirinçler şişince ateşten alın.


    CEVİZLİ TAVUK

    Malzemeler

    1 adet tavuk göğsü
    - 1/2 su bardağı yoğurt
    - 3 yemek kaşığı mayonez
    - 2-3 yemek kaşığı ceviz
    - 4-5 adet kornişon turşusu
    - 4-5 adet mısır turşusu
    - tane karabiber
    - Defne Yaprağı
    - tuz

    Hazırlanışı

    1. Tavuk göğsünü tane karabiber ve defne yaprağı ile beraber haşlıyoruz.
    2. Pişen tavuk göğsünü liflerine ayırıyoruz.
    3. Mayonez, yoğurt ve tuzu iyice karıştırıyoruz.
    4. Kornişon turşusunu küp küp doğrayıp tavuklara ekliyoruz.
    5. Ufalanmış cevizi de tavuklara ekliyoruz.
    6. Yoğurtlu sosu tavuklarla karıştırıp üzerini mısır turşusu ile süslüyoruz.

      Similar topics

      -

      Forum Saati 7th Mayıs 2024, 10:03