Kıymalı Pide…
Malzemeler;
Hamur için;
1000 gr. Un
1 küp yaşmaya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir çay kaşığı tuz..
İç malzemesi;
500 gr.kıyma
3 baş kuru soğan
4 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
3 adet orta boy sıvri biber
3 adet orta boy domates
Karabiber,tuz,kırmızıbibe r
1 kaşık salça
Bir miktar sıvıyağ
Üzeri için yumurta sarısı..
Yapılışı;
Unun ortası açılır maya konur ve sıcak suyla biraz eritilir ardından tuz,sıvıyağ ilave edilip ılık suyla yumuşak bir hamur olana kadar yoğrulur,bir kenarda bırakılıp hamurun mayalanması sağlanır..
Hamur mayalanırken diğer tarafta iç hazırlanır,soğanlar kıyılır,maydanoz,sarmısak ,biber ve domesteslerde kıyılır en son kıyma ilave edilir ve sıvıyağ,salça,tuz,karabib er,kırmızıbiber ilave edilip karıştırılır..
Hamur kabarınca mandalinadan biraz daha büyük bezeler elde edilir bezeler bi miktar açılır ve kıymalı harçtan konur ve iki tarafı üstüste gelicek şekilde katlanır,hazırlanan pidelerin üzerine yumurta sarısı sürülür ve 170 derecelik fırında 20 dakika pişirilir ve servise sunulur..
Afiyet olsun..