Malzemeler:
1 Kase Ayiklanmis, Haslanmis Tavuk Eti,
1 Su Bardagi Pirinc,
1 Yemek Kasigi Dolmalik Fistik,
1 Yemek Kasigi Kus Üzümü,
1 Cay Kasigi Tarcin,
3 Yemek Kasigi Tereyag,
1 Tatli Kasigi Tozseker,
2-3 Adet Yufka,
Tuz, Karabiber,
1 Su Bardagi Tavuk Suyu,
1 Adet Havuc.
Yapılışı:
Dolmalik fistigi, pirinci ve kus üzümünü tereyaginda kavurun. Havucu rendeleyip ilave edin. 1.5 bardak su ilave edip, pilav gibi pisirin. Tavuk etlerini ilave edin. Yufkalari dört parcaya bölün. Bir kase icine yerlestirip, icine yeteri kadar pilav doldurup, katlayin. Yaglanmis tepsiye dizin. Üzerlerine biraz yag sürün. Orta hararetli firinda pisirin. Pistikten sonra tavuk suyunu böregin üzerine kasikla serpin. Böregi sicak ama kapatilmis firinda 5-10 dakika suyunu cekinceye kadar bekletin. Sicak servis yapin
1 Kase Ayiklanmis, Haslanmis Tavuk Eti,
1 Su Bardagi Pirinc,
1 Yemek Kasigi Dolmalik Fistik,
1 Yemek Kasigi Kus Üzümü,
1 Cay Kasigi Tarcin,
3 Yemek Kasigi Tereyag,
1 Tatli Kasigi Tozseker,
2-3 Adet Yufka,
Tuz, Karabiber,
1 Su Bardagi Tavuk Suyu,
1 Adet Havuc.
Yapılışı:
Dolmalik fistigi, pirinci ve kus üzümünü tereyaginda kavurun. Havucu rendeleyip ilave edin. 1.5 bardak su ilave edip, pilav gibi pisirin. Tavuk etlerini ilave edin. Yufkalari dört parcaya bölün. Bir kase icine yerlestirip, icine yeteri kadar pilav doldurup, katlayin. Yaglanmis tepsiye dizin. Üzerlerine biraz yag sürün. Orta hararetli firinda pisirin. Pistikten sonra tavuk suyunu böregin üzerine kasikla serpin. Böregi sicak ama kapatilmis firinda 5-10 dakika suyunu cekinceye kadar bekletin. Sicak servis yapin