Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Bohçalı Pilav

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 54
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Bohçalı Pilav Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Bohçalı Pilav Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Bohçalı Pilav Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Bohçalı Pilav Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Bohçalı Pilav Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Bohçalı Pilav Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Bohçalı Pilav Empty Bohçalı Pilav

    Mesaj tarafından Admin 19th Aralık 2008, 21:05

    Malzemeler:
    1 Kase Ayiklanmis, Haslanmis Tavuk Eti,
    1 Su Bardagi Pirinc,
    1 Yemek Kasigi Dolmalik Fistik,
    1 Yemek Kasigi Kus Üzümü,
    1 Cay Kasigi Tarcin,
    3 Yemek Kasigi Tereyag,
    1 Tatli Kasigi Tozseker,
    2-3 Adet Yufka,
    Tuz, Karabiber,
    1 Su Bardagi Tavuk Suyu,
    1 Adet Havuc.


    Yapılışı:
    Dolmalik fistigi, pirinci ve kus üzümünü tereyaginda kavurun. Havucu rendeleyip ilave edin. 1.5 bardak su ilave edip, pilav gibi pisirin. Tavuk etlerini ilave edin. Yufkalari dört parcaya bölün. Bir kase icine yerlestirip, icine yeteri kadar pilav doldurup, katlayin. Yaglanmis tepsiye dizin. Üzerlerine biraz yag sürün. Orta hararetli firinda pisirin. Pistikten sonra tavuk suyunu böregin üzerine kasikla serpin. Böregi sicak ama kapatilmis firinda 5-10 dakika suyunu cekinceye kadar bekletin. Sicak servis yapin

      Similar topics

      -

      Forum Saati 15th Mayıs 2024, 11:21