Malzemeler:
2 Su Bardagi Pirinc,
6 Adet Sosis,
4 Yemek Kasigi Tereyag,
2 Adet Havuc,
4 Yemek Kasigi Konserve Bezelye,
2 Su Bardagi Su,
4 Yemek Kasigi Konserve Misir,
1/2 Demet Dereotu,
1 Adet Etsu Bulyon,
Tuz.
Yapılışı:
SosIslerI Ince, yuvarlak dograyIn. HavuclarI kazIyIp zar seklInde dograyIn. PIrIncI ayIklayIp kaynar tuzlu suda 20 dakIka bekletIn. YIkayIp süzün. TereyagInI tencerede kIzdIrIn. HavuclarI bIraz kavurup sosIslerI katIn. PIrIncI Ilave edIp 5 dakIka kavurun. Bulyon etsuyunu, 2 su bardagI kaynar suyu ve yeterI kadar tuzu Ilave edIp pIlavI pIsIrIn. Dereotunu Ince kIyIp mIsIr ve bezelye Ile pIlava katIp bIraz dInlendIrIn. KarIstIrIp servIs yapIn.
2 Su Bardagi Pirinc,
6 Adet Sosis,
4 Yemek Kasigi Tereyag,
2 Adet Havuc,
4 Yemek Kasigi Konserve Bezelye,
2 Su Bardagi Su,
4 Yemek Kasigi Konserve Misir,
1/2 Demet Dereotu,
1 Adet Etsu Bulyon,
Tuz.
Yapılışı:
SosIslerI Ince, yuvarlak dograyIn. HavuclarI kazIyIp zar seklInde dograyIn. PIrIncI ayIklayIp kaynar tuzlu suda 20 dakIka bekletIn. YIkayIp süzün. TereyagInI tencerede kIzdIrIn. HavuclarI bIraz kavurup sosIslerI katIn. PIrIncI Ilave edIp 5 dakIka kavurun. Bulyon etsuyunu, 2 su bardagI kaynar suyu ve yeterI kadar tuzu Ilave edIp pIlavI pIsIrIn. Dereotunu Ince kIyIp mIsIr ve bezelye Ile pIlava katIp bIraz dInlendIrIn. KarIstIrIp servIs yapIn.