Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Alabalık Buğulama

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 53
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Alabalık Buğulama Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Alabalık Buğulama Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Alabalık Buğulama Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Alabalık Buğulama Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Alabalık Buğulama Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Alabalık Buğulama Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Alabalık Buğulama Empty Alabalık Buğulama

    Mesaj tarafından Admin 14th Kasım 2008, 15:19

    <BLOCKQUOTE>Malzemeler :
    </BLOCKQUOTE>

    • 4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
    • 4 adet defne yaprağı
    • 3 adet domates
    • 3 adet çarliston biber
    • 1.5 adet limonun suyu
    • 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
    • 250 gr. mantar
    • 1 çorba kaşığı kapari turşusu
    • Tuz ve karabiber
    Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.


    Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.

    Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.

    Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.

      Forum Saati 26th Nisan 2024, 10:12