Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Deniz Mahsülleri Güveci

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 53
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Deniz Mahsülleri Güveci Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Deniz Mahsülleri Güveci Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Deniz Mahsülleri Güveci Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Deniz Mahsülleri Güveci Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Deniz Mahsülleri Güveci Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Deniz Mahsülleri Güveci Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Deniz Mahsülleri Güveci Empty Deniz Mahsülleri Güveci

    Mesaj tarafından Admin 14th Kasım 2008, 15:18

    Malzemeler

    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 1 su bardağı doğranmış domates konservesi
    • 1 demet maydanoz
    • 500 g beyaz etli balık filetosu (levrek, çinekop, mercan, laos, trança, akya, dilbalığı vb.)
    • 20 midye içi
    • 10 adet iri karides
    • 1 çorba kaşığı krema
    • 1 bardak rende kaşar peynir
    • Tuz, beyazbiber
    • 1 adet defne yaprağı


    Bir tavada 1 kaşık margarin eritin. Domatesleri koyup suyunu çekene kadar pişirin. Domatesler pişince ateşi kapatıp ince kıyılmış maydanozları katın. İyice karıştırın.

    Başka bir tavada kalan margarini eritin. Önce midyeleri koyup bir kaç kez karıştırın. Ayıklanmış karidesleri ilave edip hafif sote edin. Karideslerin rengi dönünce kuşbaşı doğranmış balık filetosunu ilave edip yine hafifçe sote edin.

    Tuz ve beyazbiberi katın. Defne yaprağı ve kremayı da ilave edip 2-3 dakika pişirin.

    Tavadakileri güvece aktarın. Domates sosunu üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serperek, önceden 170 derecede ısıtılmış fırına sürün.

    Kaşar peynir eriyip, yer yer kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.

    Not: Tarança ve akya gibi sert etli balıklar daha uzun pişme süresi isterler. Buna karşılık dilbalığı gibi kırılgan etli balıklar çok daha çabuk pişer. Balık ve deniz ürünlerinin pişirilmesinde et sertliği mutlaka gözönüne alınmalıdır.

      Similar topics

      -

      Forum Saati 28th Mart 2024, 12:27