Dünya Forum

Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


Yayın Şiş ( Balıktan da şiş olur mu demeyin )

Paylaş
avatar
Admin
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 2546
Yaş : 48
NERDEN : istanbul
HOBİNİZ : bilgisayar
Basarı Puanı :
100 / 100100 / 100

Güçlülük :
100 / 100100 / 100

Aktiflik :
100 / 100100 / 100

Kayıt tarihi : 18/04/07

Yayın Şiş ( Balıktan da şiş olur mu demeyin )

Mesaj tarafından Admin Bir 14th Kasım 2008, 15:16



Malzemeler ( 4 kişi için )
1 Kg Yayın balığı
1 Orta soğan
2 Orta domates
8-9 Adet defne yaprağı
1 Limon
6 Sivri biber
Yarım Demet maydanoz
2 Kahve fincanı Sıvı yağ
1 Kahve fincanı Zeytinyağı
1 Kahve fincanı Domates suyu
2 Çorba kaşığı Tuz
1 Çorba kaşığı Karabiber

Ortalama Kalori Değeri :446

Hazırlanışı:
Usulüne uygun hazırlanmış, şişlik parçalara ayrılmış balıklar halka halka kesilmiş tuzun yarısı ile ovulmuş, tuzun geri kalan kısmı, karabiber, 2-3 defne yaprağı ve sıvı yağ karışımı marinatta 2 saat bekletilir. Sonra şişlere bir balık parçası, defne yaprağı, aynı büyüklükte kesilmiş domates, yarım parmak uzunluğunda tatlı sivri biberler geçirilip orta ısıda odun kömüründe 10-12 dakika çevrile çevrile pişirilir. Pişirilirken ara sıra şişlere sıvı yağ sürülür. Balıklar kızarırken çukur bir kapta zeytinyağı, limon suyu, domates suyu ve yapraklara ayrılmış maydanoz iyice çırpılarak birbirlerine yedirilir. Hazırlanan bu sos kızarmış balıkların üzerine dökülerek servise sunulur.


--------------------------

NOT : Bu arada Yayın Şiş görüntü olarak tavuk şişe benzese de tadı çok daha güzel. En güzel "yayın şiş" i İznik' te yersiniz. Eğer uğrarsanız yayın şiş yemeden geçmeyin pişman olursunuz.


Bu resim küçültülmüştür. Tam boyut için tıklayınız. Resim 912x684 boyutunda ve 355 KB dır.


_________________
Sitemize Destek İçin Lütfen Günde Bir Kere Reklamlarımızı Tıklayıp Bizlere Destek Olun..!

    Forum Saati 26th Eylül 2018, 00:40