Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Yayın Şiş ( Balıktan da şiş olur mu demeyin )

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 53
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Yayın Şiş ( Balıktan da şiş olur mu demeyin ) Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Yayın Şiş ( Balıktan da şiş olur mu demeyin ) Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Yayın Şiş ( Balıktan da şiş olur mu demeyin ) Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Yayın Şiş ( Balıktan da şiş olur mu demeyin ) Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Yayın Şiş ( Balıktan da şiş olur mu demeyin ) Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Yayın Şiş ( Balıktan da şiş olur mu demeyin ) Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Yayın Şiş ( Balıktan da şiş olur mu demeyin ) Empty Yayın Şiş ( Balıktan da şiş olur mu demeyin )

    Mesaj tarafından Admin 14th Kasım 2008, 15:16

    Yayın Şiş ( Balıktan da şiş olur mu demeyin ) 4smallcv7

    Malzemeler ( 4 kişi için )
    1 Kg Yayın balığı
    1 Orta soğan
    2 Orta domates
    8-9 Adet defne yaprağı
    1 Limon
    6 Sivri biber
    Yarım Demet maydanoz
    2 Kahve fincanı Sıvı yağ
    1 Kahve fincanı Zeytinyağı
    1 Kahve fincanı Domates suyu
    2 Çorba kaşığı Tuz
    1 Çorba kaşığı Karabiber

    Ortalama Kalori Değeri :446

    Hazırlanışı:
    Usulüne uygun hazırlanmış, şişlik parçalara ayrılmış balıklar halka halka kesilmiş tuzun yarısı ile ovulmuş, tuzun geri kalan kısmı, karabiber, 2-3 defne yaprağı ve sıvı yağ karışımı marinatta 2 saat bekletilir. Sonra şişlere bir balık parçası, defne yaprağı, aynı büyüklükte kesilmiş domates, yarım parmak uzunluğunda tatlı sivri biberler geçirilip orta ısıda odun kömüründe 10-12 dakika çevrile çevrile pişirilir. Pişirilirken ara sıra şişlere sıvı yağ sürülür. Balıklar kızarırken çukur bir kapta zeytinyağı, limon suyu, domates suyu ve yapraklara ayrılmış maydanoz iyice çırpılarak birbirlerine yedirilir. Hazırlanan bu sos kızarmış balıkların üzerine dökülerek servise sunulur.


    --------------------------

    NOT : Bu arada Yayın Şiş görüntü olarak tavuk şişe benzese de tadı çok daha güzel. En güzel "yayın şiş" i İznik' te yersiniz. Eğer uğrarsanız yayın şiş yemeden geçmeyin pişman olursunuz.


    Yayın Şiş ( Balıktan da şiş olur mu demeyin ) Wol_errorBu resim küçültülmüştür. Tam boyut için tıklayınız. Resim 912x684 boyutunda ve 355 KB dır.
    Yayın Şiş ( Balıktan da şiş olur mu demeyin ) SNV10320

      Similar topics

      -

      Forum Saati 28th Mart 2024, 19:04