Dünya Forum

Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


Kazandibi Tatlısı

Paylaş
avatar
Admin
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 2546
Yaş : 48
NERDEN : istanbul
HOBİNİZ : bilgisayar
Basarı Puanı :
100 / 100100 / 100

Güçlülük :
100 / 100100 / 100

Aktiflik :
100 / 100100 / 100

Kayıt tarihi : 18/04/07

Kazandibi Tatlısı

Mesaj tarafından Admin Bir 29th Aralık 2012, 16:30

Malzemeler:

1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
4 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kapta karıştırıyoruz.
1litre sütün 1 su bardağını bu karışıma dökerek, topaklanma kalmamasına özen göstererek ve ezerek iyice karıştırıyoruz.
Kalan sütün içerisine toz şeker ve tuzu koyarak kaynatıyoruz.
Kaynayan sütten bir kepçe kadar alarak nişastalı karışıma yediriyoruz.
Nişastalı karışımı azar azar kaynayan süte ilave ederek karıştırıyoruz.
Bir iki taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
Pudra şekerini 25 x 30 cm ebadında ocak üzerine konabilecek bir tepsiye eşit şekilde yayıyoruz.
Muhallebiyi pudra şekeri serpilmiş tepsiye döküyoruz.
Tepsiyi ocak üzerine oturtarak harlı ateşte her tarafı eşit sürelerde kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
İki dakikada bir diğer bölüme geçmek yerinde olacaktır.
Bu aşamada kenarlardan bıçak ucu ile hafifçe kaldırarak pudra şekerinin eriyip karamelleştiğini gözlemleyebiliriz.
Pişme işleminden sonra tepsiyi daha büyükçe ve içi su dolu bir tepsiye oturtuyoruz.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyup 3 saat bekletiyoruz.
Servis yapacağımız zaman bıçakla eşit karelere bölüyoruz.
Spatula ile bir ucundan kaldırarak rulo yapıyoruz.
Afiyet olsun…


_________________
Sitemize Destek İçin Lütfen Günde Bir Kere Reklamlarımızı Tıklayıp Bizlere Destek Olun..!

    Forum Saati 19th Ağustos 2018, 11:03