Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Lokma Tatlısı Tarifi

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 53
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Lokma Tatlısı Tarifi Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Lokma Tatlısı Tarifi Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Lokma Tatlısı Tarifi Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Lokma Tatlısı Tarifi Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Lokma Tatlısı Tarifi Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Lokma Tatlısı Tarifi Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Lokma Tatlısı Tarifi Empty Lokma Tatlısı Tarifi

    Mesaj tarafından Admin 29th Aralık 2012, 16:22

    Malzemeler:

    Şeker 2,5 su bardağı
    Su 3,5 su bardağı
    Limon suyu 1 tatlı kaşığı
    Un 2,5 su bardağı
    Tuz 1/3 tatlı kaşığı
    Kuru maya 3/4 yemek kaşığı
    Yumurta 1 adet
    Sıvı yağ (kızartma için)

    Yapılışı:

    Şekerin 1 tatlı kaşığını ayır, kalan şeker ve 2 su bardağı suyu tencereye koy, 5 dakika kaynat, limon suyunu ekle, 1-2 taşım kaynatıp ocaktan al, soğumaya bırak.
    Diğer yanda unu geniş bir kaba ele, tuz ekle, karıştır, ortasını aç.
    Maya ve 1 tatlı kaşığı şekeri su bardağı ılık su ile ez, unun ortasına koy, üzerine biraz un serp.
    Ilık ortamda maya kabarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika beklet.
    Tekrar ortasını aç, yumurtayı kır.
    Kalan ¾ su bardağı ılık suyu ekleyerek çok yumuşak bir hamur hazırla, avuç içi ile döve döve ve ele yapışmaz hale gelene değin, yaklaşık, 7-8 dakika yoğur, ısıyı koruyarak 40-45 dakika mayalandır.
    Derin yağ tenceresini ateşe koy, kızdır.
    Hamurdan sol avuca sığacak kadar al.
    Baş ve işaret parmaklarını hafifçe aralık bırakarak büküp yumruğu sık, böylelikle avuç içindeki hamur baş parmakla işaret parmağı arasından çıksın.
    Sıvı yağa batırılmış bir tatlı kaşığı ile çıkan hamuru kopararak kızgın yağa at.
    Pembeleşen lokmaları delikli kepçe ile yağdan çıkarıp, soğuk şuruba koy.
    Lokmalar şurubu çekince servis yapın.

      Similar topics

      -

      Forum Saati 26th Nisan 2024, 10:34