Dünya Forum

Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


Lokma Tatlısı Tarifi

Paylaş
avatar
Admin
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 2546
Yaş : 48
NERDEN : istanbul
HOBİNİZ : bilgisayar
Basarı Puanı :
100 / 100100 / 100

Güçlülük :
100 / 100100 / 100

Aktiflik :
100 / 100100 / 100

Kayıt tarihi : 18/04/07

Lokma Tatlısı Tarifi

Mesaj tarafından Admin Bir 29th Aralık 2012, 16:22

Malzemeler:

Şeker 2,5 su bardağı
Su 3,5 su bardağı
Limon suyu 1 tatlı kaşığı
Un 2,5 su bardağı
Tuz 1/3 tatlı kaşığı
Kuru maya 3/4 yemek kaşığı
Yumurta 1 adet
Sıvı yağ (kızartma için)

Yapılışı:

Şekerin 1 tatlı kaşığını ayır, kalan şeker ve 2 su bardağı suyu tencereye koy, 5 dakika kaynat, limon suyunu ekle, 1-2 taşım kaynatıp ocaktan al, soğumaya bırak.
Diğer yanda unu geniş bir kaba ele, tuz ekle, karıştır, ortasını aç.
Maya ve 1 tatlı kaşığı şekeri su bardağı ılık su ile ez, unun ortasına koy, üzerine biraz un serp.
Ilık ortamda maya kabarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika beklet.
Tekrar ortasını aç, yumurtayı kır.
Kalan ¾ su bardağı ılık suyu ekleyerek çok yumuşak bir hamur hazırla, avuç içi ile döve döve ve ele yapışmaz hale gelene değin, yaklaşık, 7-8 dakika yoğur, ısıyı koruyarak 40-45 dakika mayalandır.
Derin yağ tenceresini ateşe koy, kızdır.
Hamurdan sol avuca sığacak kadar al.
Baş ve işaret parmaklarını hafifçe aralık bırakarak büküp yumruğu sık, böylelikle avuç içindeki hamur baş parmakla işaret parmağı arasından çıksın.
Sıvı yağa batırılmış bir tatlı kaşığı ile çıkan hamuru kopararak kızgın yağa at.
Pembeleşen lokmaları delikli kepçe ile yağdan çıkarıp, soğuk şuruba koy.
Lokmalar şurubu çekince servis yapın.


_________________
Sitemize Destek İçin Lütfen Günde Bir Kere Reklamlarımızı Tıklayıp Bizlere Destek Olun..!

    Forum Saati 19th Ağustos 2018, 11:03