Malzemeler:
- 2/3 su bardağı yeşil mercimek
- 6 su bardağı su
- 1 orta boy soğan
- 4 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- yarım çay bardağı pirinç
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 200 gr ekmek (2 dilim)
- yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı:
Mercimeği 1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın. Soğanı ince ince doğrayın. Yağla birlikte tencereye koyup, ara sıra karıştırarak 2-3 dakika öldürün, unu ekleyip, hafif sararıncaya kadar kavurun. Pirinci yıkayın, mercimek ve kalan su ile beraber soğan-un karışımına katın, kaynayana kadar karıştırın. 35-40 dakika pişirdikten sonra süzgeçten veya blenderden geçirip, tuzu ekleyin, tekrar ateşe koyun. Yumurtayı ayrı bir kapta, sütle iyice çırpıp, içine sıcak çorbadan bir kaç kaşık katarak ılıtın. Süt-yumurta karışımını tencereye azar azar eklerken, çorbayı sürekli karıştırın, kaynayınca ocağı kapatın. Diğer yandan, ekmeği küçük küçük doğrayıp tepsiye koyun, fırında pembe renkte kızartın. Çorbanın üzerine kızarmış ekmek ve kırmızı biber serperek servis yapın.
- 2/3 su bardağı yeşil mercimek
- 6 su bardağı su
- 1 orta boy soğan
- 4 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- yarım çay bardağı pirinç
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 200 gr ekmek (2 dilim)
- yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı:
Mercimeği 1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın. Soğanı ince ince doğrayın. Yağla birlikte tencereye koyup, ara sıra karıştırarak 2-3 dakika öldürün, unu ekleyip, hafif sararıncaya kadar kavurun. Pirinci yıkayın, mercimek ve kalan su ile beraber soğan-un karışımına katın, kaynayana kadar karıştırın. 35-40 dakika pişirdikten sonra süzgeçten veya blenderden geçirip, tuzu ekleyin, tekrar ateşe koyun. Yumurtayı ayrı bir kapta, sütle iyice çırpıp, içine sıcak çorbadan bir kaç kaşık katarak ılıtın. Süt-yumurta karışımını tencereye azar azar eklerken, çorbayı sürekli karıştırın, kaynayınca ocağı kapatın. Diğer yandan, ekmeği küçük küçük doğrayıp tepsiye koyun, fırında pembe renkte kızartın. Çorbanın üzerine kızarmış ekmek ve kırmızı biber serperek servis yapın.