2 adet çırpılmış yumurta
1 su bardağı galeta unu
kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
Balıkları haşalayarak kılçıklarını çıkartıp küçük küçük doğrayın. İçine uyfka dışındaki tüm malzemeleri koyup karıştırın. Yufkaları önce dörde, dörde böldüğünüz her parçayı da üçe bölün. Yufkanın geniş tarafına balıklı harçtan koyup gevşek bir sigara böreği sarın. Uç kısmını su ile yapıştırarak yufkalar bitene kadar işleme devam edin. Sardığınız börekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Fazla yağının gitmesi için kızaran börekleri peçetenin üzerine koyarak sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun…
1 su bardağı galeta unu
kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
Balıkları haşalayarak kılçıklarını çıkartıp küçük küçük doğrayın. İçine uyfka dışındaki tüm malzemeleri koyup karıştırın. Yufkaları önce dörde, dörde böldüğünüz her parçayı da üçe bölün. Yufkanın geniş tarafına balıklı harçtan koyup gevşek bir sigara böreği sarın. Uç kısmını su ile yapıştırarak yufkalar bitene kadar işleme devam edin. Sardığınız börekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Fazla yağının gitmesi için kızaran börekleri peçetenin üzerine koyarak sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun…