Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Akdeniz Bölgesinin Ünlü Yemekleri

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 53
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Akdeniz Bölgesinin Ünlü Yemekleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Akdeniz Bölgesinin Ünlü Yemekleri Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Akdeniz Bölgesinin Ünlü Yemekleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Akdeniz Bölgesinin Ünlü Yemekleri Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Akdeniz Bölgesinin Ünlü Yemekleri Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Akdeniz Bölgesinin Ünlü Yemekleri Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Akdeniz Bölgesinin Ünlü Yemekleri Empty Akdeniz Bölgesinin Ünlü Yemekleri

    Mesaj tarafından Admin 29th Aralık 2012, 15:36

    GÜLGAS
    Malzeme:
    1 kg. Yağlı koyun eti, 1 kaşık katıyağ , 1 baş sarmısak, tuz, 300 gr. Gülgas, 2 adet limon suyu, 200 gr. Ispanak , 1 fincan zeytinyağı.
    Yapılışı:
    Kıbrıs ta yetişen bir bitkidir.1 kilo yağlı koyun eti , kuşbaşı doğranır. Bir kaşık yağ ve su ile hafif ateşte iyice pişirilir. Bir baş sarmısak tuzla dövülerek ete ilave edilir. Gülgaslar soyularak ufak parçalara ayrılır , yine ete konur , iki limon da sıkılır, pişirilir. Diğer tarafta ıspanağın sapları ile yaprakları ayrılır. Güzelce yıkanıp zeytinyağı ile kavrulur , et suyu ile ezilerek içine dökülür ve sıcak servis yapılır.


    BATIRIK
    Malzeme:
    500 gr. Bulgur, 1 baş soğan, 1 fincan susam veya dövülmüş ceviz, 1 fincan yer fıstığı, 300 gr. Et, 500 gr. Domates veya kurusu, ½ demet maydanoz, tuz.
    Yapılışı:
    Tepsiye bulgurun küçük kırılmışı (dügürcük) konur. Aynı bir kaba bir baş soğan çentilir, içine susam veya dövülmüş ceviz , yer fıstığı , iyice dövülmüş bir et konur. Bütün bunların üstüne yaz ise bol domates , kış ise bol dövülmüş domates kurusu konur. Biraz da maydanoz hepsi tepsi içinde yoğrulur. Biraz da su ilave edilir. Ovma işi bittikten sonra biraz daha sulandırılır, yanında haşlanmış lahana veya asma yaprağı bulundurulur.


      Similar topics

      -

      Forum Saati 26th Nisan 2024, 19:22