6 adet 15 cm geçmeyen düzgün kemer patlıcan
300 gr Kıyma
50 gr Margarin
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
3 adet sivri veya çarliston biber
1 tatlı kaşığı şeker
½ demet kıyılmış maydanoz
Kızartma için yeterince sıvı yağ
Patlıcanları alaca doğrayınız. İçinde bolca tuz bulunan su dolu bir kaba yarım saat yatırarak acı siyah suyunun çıkmasını sağlayınız.
Patlıcanlar suda yatarken soğanları ince çintip margarinde kavurunuz ölünce içine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam ediniz. Kıyma suyunu bırakıp tekrar çekince, kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ufak doğranmış domatesleri, ince doğranmış biberleri, kıyılmış maydanozları, şekeri katarak kavurmaya devam ediniz. Domatesler şekillerini kaybetmeden ve pelteleşmeden ateşten alınız soğumaya bırakınız. Tuz ve bolca karabiber koyunuz.
Daha önce tuzlu suda bulunan patlıcanları çıkarıp tuzunun çıkması için iyice yıkayınız. Kızartırken yağın sıçramaması için peçete ile iyice kurulayınız. Bıçak yardımı ile yukardan aşağıya patlıcan kalınlığının yarısına gelecek şekilde bir kesik yapınız.
Patlıcanları rengi değişene ve yumşayana kadar kızartınız.
Yağını çekmesi için gazete kağıdı üzerine çıkarınız. Soğuduktan sonra fırınlayacağınız pyrexe bir bardak su içinde yarım çay kaşığı domates salçası eritip tuz karabiber koyup 20 gr Margarinle bir taşım kaynattığımız sosu dökünüz ve üzerine patlıcanları biber birer aktarınız ve yaptığımız kesiği ufak bir kaşıkla iyice açarak patlıcanları kayık haline getiriniz.
Ortası açılmış bulunan patlıcanların oyuk yerlerini kıymalı harç ile doldurunuz. Her birinin üzerine yarım ince dilim domates ve ortadan bolünmüş yarım biber koyunuz.
200 dereceye ısıtılmış fırının üst katında domatesler hafif yanana kadar tutunuz. Fırından çıkmış karnıyarıkları 10 dakika dinlendirip sıcak servis ediniz.
Genellikle şehriyeli veya beyaz pilavla servis edilir.
Afiyet Olsun.!…
300 gr Kıyma
50 gr Margarin
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
3 adet sivri veya çarliston biber
1 tatlı kaşığı şeker
½ demet kıyılmış maydanoz
Kızartma için yeterince sıvı yağ
Patlıcanları alaca doğrayınız. İçinde bolca tuz bulunan su dolu bir kaba yarım saat yatırarak acı siyah suyunun çıkmasını sağlayınız.
Patlıcanlar suda yatarken soğanları ince çintip margarinde kavurunuz ölünce içine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam ediniz. Kıyma suyunu bırakıp tekrar çekince, kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ufak doğranmış domatesleri, ince doğranmış biberleri, kıyılmış maydanozları, şekeri katarak kavurmaya devam ediniz. Domatesler şekillerini kaybetmeden ve pelteleşmeden ateşten alınız soğumaya bırakınız. Tuz ve bolca karabiber koyunuz.
Daha önce tuzlu suda bulunan patlıcanları çıkarıp tuzunun çıkması için iyice yıkayınız. Kızartırken yağın sıçramaması için peçete ile iyice kurulayınız. Bıçak yardımı ile yukardan aşağıya patlıcan kalınlığının yarısına gelecek şekilde bir kesik yapınız.
Patlıcanları rengi değişene ve yumşayana kadar kızartınız.
Yağını çekmesi için gazete kağıdı üzerine çıkarınız. Soğuduktan sonra fırınlayacağınız pyrexe bir bardak su içinde yarım çay kaşığı domates salçası eritip tuz karabiber koyup 20 gr Margarinle bir taşım kaynattığımız sosu dökünüz ve üzerine patlıcanları biber birer aktarınız ve yaptığımız kesiği ufak bir kaşıkla iyice açarak patlıcanları kayık haline getiriniz.
Ortası açılmış bulunan patlıcanların oyuk yerlerini kıymalı harç ile doldurunuz. Her birinin üzerine yarım ince dilim domates ve ortadan bolünmüş yarım biber koyunuz.
200 dereceye ısıtılmış fırının üst katında domatesler hafif yanana kadar tutunuz. Fırından çıkmış karnıyarıkları 10 dakika dinlendirip sıcak servis ediniz.
Genellikle şehriyeli veya beyaz pilavla servis edilir.
Afiyet Olsun.!…