Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    Karnıyarık

    Admin
    Admin
    Admin
    Admin


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 2546
    Yaş : 53
    NERDEN : istanbul
    HOBİNİZ : bilgisayar
    Basarı Puanı :
    Karnıyarık Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Karnıyarık Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    Karnıyarık Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Karnıyarık Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    Karnıyarık Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Karnıyarık Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 18/04/07

    Karnıyarık Empty Karnıyarık

    Mesaj tarafından Admin 19th Aralık 2008, 21:16

    6 adet 15 cm geçmeyen düzgün kemer patlıcan

    300 gr Kıyma

    50 gr Margarin

    2 adet orta boy soğan

    2 adet domates

    3 adet sivri veya çarliston biber

    1 tatlı kaşığı şeker

    ½ demet kıyılmış maydanoz

    Kızartma için yeterince sıvı yağ

    Patlıcanları alaca doğrayınız. İçinde bolca tuz bulunan su dolu bir kaba yarım saat yatırarak acı siyah suyunun çıkmasını sağlayınız.

    Patlıcanlar suda yatarken soğanları ince çintip margarinde kavurunuz ölünce içine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam ediniz. Kıyma suyunu bırakıp tekrar çekince, kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ufak doğranmış domatesleri, ince doğranmış biberleri, kıyılmış maydanozları, şekeri katarak kavurmaya devam ediniz. Domatesler şekillerini kaybetmeden ve pelteleşmeden ateşten alınız soğumaya bırakınız. Tuz ve bolca karabiber koyunuz.

    Daha önce tuzlu suda bulunan patlıcanları çıkarıp tuzunun çıkması için iyice yıkayınız. Kızartırken yağın sıçramaması için peçete ile iyice kurulayınız. Bıçak yardımı ile yukardan aşağıya patlıcan kalınlığının yarısına gelecek şekilde bir kesik yapınız.

    Patlıcanları rengi değişene ve yumşayana kadar kızartınız.
    Yağını çekmesi için gazete kağıdı üzerine çıkarınız. Soğuduktan sonra fırınlayacağınız pyrexe bir bardak su içinde yarım çay kaşığı domates salçası eritip tuz karabiber koyup 20 gr Margarinle bir taşım kaynattığımız sosu dökünüz ve üzerine patlıcanları biber birer aktarınız ve yaptığımız kesiği ufak bir kaşıkla iyice açarak patlıcanları kayık haline getiriniz.

    Ortası açılmış bulunan patlıcanların oyuk yerlerini kıymalı harç ile doldurunuz. Her birinin üzerine yarım ince dilim domates ve ortadan bolünmüş yarım biber koyunuz.

    200 dereceye ısıtılmış fırının üst katında domatesler hafif yanana kadar tutunuz. Fırından çıkmış karnıyarıkları 10 dakika dinlendirip sıcak servis ediniz.
    Genellikle şehriyeli veya beyaz pilavla servis edilir.

    Afiyet Olsun.!…

      Similar topics

      -

      Forum Saati 29th Mart 2024, 08:08