Dünya Forum

Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


Enginar Musakkasi Tarifi

Paylaş
avatar
Admin
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 2546
Yaş : 48
NERDEN : istanbul
HOBİNİZ : bilgisayar
Basarı Puanı :
100 / 100100 / 100

Güçlülük :
100 / 100100 / 100

Aktiflik :
100 / 100100 / 100

Kayıt tarihi : 18/04/07

Enginar Musakkasi Tarifi

Mesaj tarafından Admin Bir 19th Aralık 2008, 21:13

8 tane enginar
2 tane soğan
1.5 çorba kaşığı margarin
1 tane limon
250 gram kuşbaşı et
dereotu
tuz
Yapılışı Enginarların saplarını kesin. Yapraklarını ayıklayın.

Diğer tarafta bir kaba tuzlu su koyun, ayıkladığınız enginar göbeklerini limonla ovup tuzlu suya atın.

Bir tencereye yağ ve kuşbaşı etleri, doğranmış soğanları koyun. iyice kavurun. pembeleşince ince kıyılmış dereotu koyun. Birkaç kere karıştırıp indirin.

Enginarları sudan çıkarın. Su ile çarkalayın. Eti kavurduğunuz tencereye döşeyin. Tuzunu serpip üstüne çıkana kadar su koyun. Orta sıcaklıktaki ateşte pişirin. Servis yapın.

    Forum Saati 21st Kasım 2018, 03:22