Dünya Forum

Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


Firinda Tavuklu Sebze Türlüsü Tarifi

Paylaş
avatar
Admin
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 2546
Yaş : 48
NERDEN : istanbul
HOBİNİZ : bilgisayar
Basarı Puanı :
100 / 100100 / 100

Güçlülük :
100 / 100100 / 100

Aktiflik :
100 / 100100 / 100

Kayıt tarihi : 18/04/07

Firinda Tavuklu Sebze Türlüsü Tarifi

Mesaj tarafından Admin Bir 19th Aralık 2008, 21:13

3 adet tavuk göğsü
5 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet orta boy kabak
3 adet orta boy patlıcan
200 gram konserve bamya
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy kuru soğan
10 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
1 çay kaşığı tuz
karabiber
Yapılışı Tavuk etlerini kuşbaşı et formunda doğrayın. Sıvıyağı orta boy bir tencerede kızdırıp tavukları tencereye aktarın. Sürekli karıştırarak suyunu salıp tekrar çekinceye kadar 5 dakika pişirin.

Üzerine tuz ve karabiberi serpip incecik doğradığınız soğanları ekledikten sonra 5 dakika daha kavurarak ocaktan alın.

Diğer taraftan, bütün sebzeleri soyup ayıkladıktan sonra yıkayın. Patlıcanları alacalı soyup dörde bölerek 2 cm lik parçalar halinde dilimleyin. Kabak ve havucu kazıdıktan sonra aynı işlemi uygulayın. Konserve bamyayı da süzüp bir tabağa alın.

Fırına dayanıklı orta boy bir kaba önce kavurduğunuz tavuk etini sonra da hazırladığınız sebzeleri yerleştirin.

Üzerine sarımsakları ve halka halka doğradığınız domatesleri sıraladıktan sonra tuz ve karabiberi serpiştirin. 2 su bardağı sıcak suyu da aktarıp kabın üzerini alüminyum folyoyla sıkıca kapatın. Türlüyü 175 dereceye ayarladığınız fırında 30 dakika kadar pişirin.

Fırının kapağını açarak yemeğin üzerindeki folyoyu çıkarın. Yemeği 10 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

    Forum Saati 21st Kasım 2018, 04:24