Dünya Forum

Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


Ayçiçek Yağlı Bakla

Paylaş
avatar
Admin
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 2546
Yaş : 48
NERDEN : istanbul
HOBİNİZ : bilgisayar
Basarı Puanı :
100 / 100100 / 100

Güçlülük :
100 / 100100 / 100

Aktiflik :
100 / 100100 / 100

Kayıt tarihi : 18/04/07

Ayçiçek Yağlı Bakla

Mesaj tarafından Admin Bir 19th Aralık 2008, 21:10

MALZEMELER
1 kilo bakla
1 baş soğan
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 adet limon
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yeterince tuz

HAZIRLANIŞI
Baklaları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla oğuşturarak kevgirde bırakın. Çentilmiş soğanı ayçiçek yağında hafifçe öldürün. Bir kaşık unu su ile karıştırıp soğanlara katın, baklaların üstünden bir su geçirip, fazla limonu akıttıktan sonra tencereye ilave edin. Bir bardak suda erittiğiniz şekeri de buna ekleyin. Tuzunu ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte, kapağı bir daha açmadan pişirin. Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce kıyılmış dereotunu serpin.

    Forum Saati 21st Kasım 2018, 03:53