Dünya Forum



Join the forum, it's quick and easy

Dünya Forum

Dünya Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Dünya Forum

BİLGİ PAYLAŞIM FORMU


    İngilizceye Nasıl başlayabilirim?

    murat
    murat
    ÜYE
    ÜYE


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 33
    Yaş : 40
    NERDEN : trabzon
    HOBİNİZ : futbol
    Basarı Puanı :
    İngilizceye Nasıl başlayabilirim? Left_bar_bleue210 / 100210 / 100İngilizceye Nasıl başlayabilirim? Right_bar_bleue

    Güçlülük :
    İngilizceye Nasıl başlayabilirim? Left_bar_bleue640 / 100640 / 100İngilizceye Nasıl başlayabilirim? Right_bar_bleue

    Aktiflik :
    İngilizceye Nasıl başlayabilirim? Left_bar_bleue450 / 100450 / 100İngilizceye Nasıl başlayabilirim? Right_bar_bleue

    Kayıt tarihi : 21/04/07

    İngilizceye Nasıl başlayabilirim? Empty İngilizceye Nasıl başlayabilirim?

    Mesaj tarafından murat 9th Aralık 2008, 21:05

    GEREKENLER

    - İyi bir grammar kitabı (Temel ders kitabı)
    - Çok çok iyi bir sözlük (eğer küçük sarı bir sözlüğünüz varsa atın gitsin)
    Biraz grammar öğrendikten sonra English-English kullanılması önerilir
    - Cümle kitabı (Değişik cümlelerle dolu konuşma kitabı)
    - Güncel ve kendi ilgi alanınıza uygun dergiler ve gazeteler(Abone
    olabilirsen daha iyi)
    - Okuma kitabı (Yine ilgi alanına uygun kitaplar(hikaye vs. türlerde)) (Zor
    kitaplardan başlarsanız daha iyi)
    - Walkman veya CD-Player
    - Kurs kasetleri/CD'leri (bunları piyasalardan bulabilirsiniz) (şive için)


    Alabileceğiniz kurs kaseti çeşitleri.
    1. Yabacı dildeki cümlenin ardından bir defa kendi dilinde tercümesi gelen kasetler(Düz tek kayıt kasetler)
    2. Tek kayıt kasetlerine benzeyen fakat yabancı kelimenin bir defa yerine iki defa tekrarlanır.
    3. Pimslevl yöntemi: Bu programlı kaseti öğrendiğin kelimeleri sorularla yada farklı yollarla yerine oturmasını sağlar.
    4. Kültürel kasetler: Ana yemeğin yanında bu kasetler bir tür çeşni gibidir.
    Şiirler, hikayeler, şarkılar felan.
    - Boş kasetler: Kendi sesinizle cümle kurmak ve bunu tekrar dinlemek için kullanılır. Bu kendinizi geliştirmeniz açısından çok yararlıdır.
    - Kelime kartları: Kelimelerin yabancı ve kendi dilindeki anlamı vardır. Kelime ezberlemenin en iyi yöntemlerindendir. Diğer bir yöntem ise sesli ve görsel toollardır. Türkçe kelimeyi kartın üst kısmına yaz. Kağıdın arka alt kısmına da yabancı
    kelimeyi yaz. Şekle zamana şahsa yere göre manası değişen kelimelerin diğer anlamlarını da yaz. Bununla birlikte ne tür bir kelime olduğunu yaz (adverb,verb vs..) Bunun la birlikte kağıdı fazla karışık halde doldurmamaya çalışın.
    - Boş bilgi kartları: Genel olarak iki amaç ile kullanılır. Daha fazla amaç içinde kullanılır. Sıkıştığın yerde daha sonra öğrenmek için soru niteliğinde yazmak için ve bulduğumuz gördüğümüz kelimeleri, cümleleri veya kalıplaşmış idiom'ları
    yazmak için kullanılır.
    - Renkli işaretleme kalemi: Bilmediğimiz kelime yada cümlelerin üstünü renklendirmek, çizmek için kullanılır.



    ÖĞRENMEYE BAŞLANGIÇ

    İlk önce grammar kitabının ilk 5 ana konusunu iyi bir şekildeöğren ve sonra gazete ve dergilere geç. Anlamadığınız kelimeleri yazın.(boş bilgi kartlarına) Yada grammar sorununuz varsa aynı şekilde yazın. Daha sonra bunları çözmeye çalışın. Eğer grammar'da sıkışırsan grammar'in temeline veya bazen grammar'ı kullanma. Cümleyi, kelimelere bakarak anlamaya çalış. Cümleyi çöz. Kelimeler ipucudur cümleyi çözmek için. Eğer cümleyi çözemiyorsan komple bir kağıda yaz ve sonra bu cümle içinde geçen grammar olaylarına ve kelime anlamlarına bir yardımcı(öğretmen yada bir kitap olabilir) ile beraber bak. Grammar kitabındaki ilk beş konuyu öğrendiğinizden dolayı gramer sorun olabilir. Ama bu konuyu bir kenara bırak bunu düşünme. Grammar'ı nasıl olsa zaman içinde öğreneceksin. Eğlenmeye bak İngilizce ile. Bu yazdığın kelimler(bilgi kartları) hem grammar konusunda bir fikir sahibi yapacak hem de kelime ezberlemene yardımcı olacak. Gazete ve dergi gerçek dünya olduğu için kelime ezberlemesi daha kolay olur. Belki grammar kitabında bunu çoğu zaman görürsün ama kavraman zor olur. Ancak gazete ve dergide daha kolay öğrenirsin. Eğer gazete veya dergideki konu ilginizi çekmiyorsa yinede ilerleyin. Unutma bir kelime sizin her şeyiniz olabilir. Tüm bunların sonucunda elinizde bir sürü bilgi kartı olacaktır. Günden güne düzenli bir şekilde birkaçını yanında taşı. Bunlara devam ederken cümle kitabınızı açın ve özellikle transkripsiyon(telaffuz ve okunuş) kurallarını çok iyi öğrenin. İngilizce'ye alışkanlık kazanmaya başladığınızda buna ihtiyaç duymayacaksınız. Fakat başlangıçta buna çalışın ve bilin ki standart bir transkripsiyon sistemi
    yok. Bunun için uluslar arası fonetik alfabe kullanılabilir. Bu aşamada genel manada "nasılsın iyi misin adın ne" gibi kalıpları öğrenin. Bunların teşvik edici bir özelliği vardır ve basittirler.
    Eğer bir yabancı ile konuşuyor ve bir şey anlamıyorsan hecelemesini veya tekrarlamasını veyahut da yazmasını isteyin. Eğer bir süreden sonra akıcı birkaç cümle kurmayı başarırsanız grammar kitabını ve dergi/gazeteyi unutmayın sakına. Çalışmaya son sürat devam edin.
    Sahneye kasetleri çıkarın. Bunları öğrenmeye çalıştığınız İngilizcenin cümlelerinin doğru bir aksanla öğretilmesine yardımcı olur. Her çeşit konudaki kasetlerden alabilirsiniz. Ama aynı anda beraberinde kitabı da olan kasetleri alın. Dinlerken kitaptan takip etmek daha iyi anlamanızı sağlar. Bu kasetleri peş peşe tekrar dinleyin. Bu arada tekrar grammar da bir yerde takılırsan orayı atla ve geç yoluna devam et onun canını sıkmana izin verme. Sonra oraya tekrar dönersin. Her boş anında bilgi kağıtlarına, grammara çalış gazete kitap dergi oku İngilizce ve İngilizce altyazılı film izle. Yanında mutlaka İngilizce ile ilgili bir şeyler taşı. Bu herhangi bir şey olabilir. Bilgi kağıtları ile çalışırken ilk önce Türkçe manasına baktığın kelimeye tekrar rast geldiğinde onu anımsamaya çalış. Ona meyden oku. Anımsayamadığında korkma çaba harca.. Bu çok iyi sistemdir.
    Hem okuyabileceğiniz hem dinleyebileceğiniz kafanızın iyi olduğu anlarda okumayı seçin. Dinlemeyi ise yalnızca dinleyebileceğiniz anlara saklayın. Devamlı kaset dinleyin, koşarken kalktığınızda kahvaltı yaparken otobüstü. Bu başlı başına bir dil kursudur anacak kendini çok iyi vermen lazım.
    Konuş. Öne çık ve konuş öğrendiğin tüm kelimeleri cümle içinde kur. Konuşurken yazmayı dene.Yazmak çok iyi bir pratik olabilir. Bol bol yazın. Mektup yazın. Konsolosluğa yazın (çok çekici bir ülkeyi temsil ettiğiniz için size teşekkür ederim diye) yayın evlerine yazın. Mailleşin chat yapın. Tüm imkanları kullanın. Kendi kendinizin dublajını yapın kendi
    kendinize konuşun. Eğer bir yabancı ile konuşuyorsan mutlaka her anını çok iyi kullan onun canını sıkmadan devamlı sorular sorun. Bilin ki bir dili en iyi kültürü ile öğrenirsin. Ayrıca dilin dile değmesi ile İngilizce öğrenmenin faydası da büyüktür. Esmerler tercihiniz olsun

    Bu arada bazı günler gelir bir selam bile veremezsin öğrendiğin dil ile ama bazı günler kendini aştığını görürsün. İyi günlerde kötü günlerde daha iyi olacak çalışmayı bırakma.

    ÖĞRENME ve DİL ÖĞRENİMİ
    Öğrenme olayında en önemli etken merak ve gereksinim duygusudur. Çoğu insan yaşamda ihtiyacı olan şeyleri sağlamak ve diğer insanlarla iletişim kurmak için dil öğrenmek zorundadır. Öncelikle aileden edinilen dil miras gibidir. Doğru olarak eğitimle ve ona paralel okuma- yazma gibi etkinliklerle pekişmezse cılız kalır. Bunu da insanlar konuşurken kendilerini açık ve akıcı bir şekilde ifade edebilirlerken diğerleri konuşurken sözcük bulmada sıkıntı çekmelerinden anlarız. Dil sadece bilgiyle orantılı bir etkinlik değildir. Kişisel özellikler de dilin kullanımında önemlidir. Örneğin: utangaç veya içe dönük kişiler dilde zorlanırlar. Toplumsal ayıplanma veya korku kişilerin doğru ve güzel konuşmasını engeller.

    Ana dil edinilirken ortam gereken her şeyi hazırlar doğal olarak dinleme dinlerkende konuşmayı deneme dönemi başlar eğer ailede dil doğru kullanılıyorsa öğrenen açısından bir sorun yok demektir. Zaman zaman düzeltmeler, hatırlatmalar yapılarak dili düzgün kullanıma öğrenici yönlendirilebilir.

    Kitap okuma , farklı yaş ve meslek gruplarından insanlarla konuşma ve onaylanma kişinin sahip olduğu dili geliştirmesinde büyük rol oynar. Bilinçli olarak bir dili kullanmak ise dilin nasıl bir dil olduğunun farkında olmakla başlar. Bu da diğer yabancı dil öğrenimlerinin temelidir.Türkçenin 2. dil öğrenmede faydası çoktur. Hiç Türkçe konuşmadan İngilizce öğretildiğinde insanlar her an Türkçe düşünürler. Örneğin: Masaya bakarak “This is a table.” cümlesini kuran bir öğretmen öğrenciyi “Masaya table diyorlarmış. Ya da masanın Türkçesi table” düşüncesinden engelleyemez. Bu sadece sözcük öğrenmeye girer. Oysa İngilizce de bulunan ön sözcüklerden ve herhangi bir anlamına gelen “a veya an” ön sözcüklerin öğrenilmesi dilbilgisi olayına girer. Bu doğru olarak kavranılmazsa dil içinde nerede kullanılacağı konusunda bir boşluk yaratır.

    Kafayı karıştırmak yerine dil içinde önemli görevleri olan sözcükleri yerine oturtmak ve korkmadan diğer bir deyişle kendinden emin bir şekilde bunu kullanmak herkesin hayali. Kitaplarda ezberletilen cümlelerin yaşamla ne kadar ilintili olduğu da bir gerçek bunu göz önüne aldığınızda “neyi ne kadar anlatabilirim “ kaygısı başlıyor. Biraz olsun dil bilenlerde bile “Acaba anlamadığım bir şey sorarsa nasıl cevap verebilirim, bu işte mahcup olma falan var.” gibi gereksiz tereddütler yaşıyorlar oysa bir şekilde karşınızdaki de boş durmuyor anlayabilme yolları arıyor veya çalışıyor. Öğrenmenin fiziksel yaşla ilgisi olduğu düşünlse bile istek bunun önüne geçer. Çünkü öğrenmenin zeka yaşı yoktur…Duygusal yaşı vardır…Duygusal yaşı da isteklerimiz belirler.

      Similar topics

      -

      Forum Saati 26th Nisan 2024, 21:42